BoClip pvc kliktegels heavy duty

BoClip pvc kliktegels heavy duty

BoClip heavy duty, los legbare PVC klik-tegels met verdekte zwaluwstaartverbinding.

BoClip Industrievloeren uit zwaar belastbare, antislip pvc tegels; het snelle, schone alternatief voor keramische tegels, coatingvloeren, epoxyvloeren en gietvloeren.

Het BoClip vloersysteem bestaat uit PVC tegels van 490x490x10 mm met een verdekte zwaluwstaart verbinding waardoor de vloer eenvoudig en snel gelegd kan worden.
Het verdekte verbindingssysteem maakt het mogelijk om de naden bij dit vloertype, indien gewenst, thermisch te lassen zodat er een vloeistofdichte vloerafwerking ontstaat.
De BoReclipper vloertegels zijn geschikt voor zeer intensief gebruik en heftruckverkeer en zijn bestand tegen de meest voorkomende vetten, oliën en chemicaliën.

De BoClip PVC kliktegels zijn op de meest diverse locaties te gebruiken; van een privé garage tot aan de zware industriesector
De BoClip klikvloeren kunnen gebruikt worden in veel verschillende sectoren zoals industriële bedrijven, magazijnen en productiehallen maar ook in garages, oldtimer-werkplaatsen, fitnessruimtes, hobbyruimtes, kantoorpanden, kinderdagverblijven, showrooms, standbouw, tentoonstellingen enz.


U kunt onze  BoClip kliktegels ook eenvoudig en snel via onze webshop www.pvctegelshop.nl bestellen.


Technische gegevens BoClip

BoClip  
Materiaal 100% recycling PVC
Afmeting 490x490x10 mm
Gewicht  10 mm: ca.15 kg/m2
Strukturen GL (licht gestructureerd)
RL (boomschors-structuur)
Verbinding verdekte zwaluwstaart
Antislip Type GL: R11
Type RL: R10
Brandklasse (DIN EN 13501-1)
Klasse Cfl - s1 (B1)
Hardheid Shore A 90 - 92
Drukbestendigheid (DIN53454) boven 20MPa
Kleuren zwart, antraciet, lichtgrijs,

U kunt onze  BoClip kliktegels ook eenvoudig en snel via onze webshop www.pvctegelshop.nl bestellen.
boclip

boclip

BoClip kliktegel

BoClip

BoClip

achterkant

Kleuren BoClip

De getoonde afbeeldingen zijn slechts ter indicatie van de kleur van de BoClip kliktegels.
De afgebeelde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.
BoFloor bv is niet in staat om voor iedere levering een 100% identieke kleur te garanderen.
Iedere afzonderlijke bestelling wordt uiteraard vanuit dezelfde batch geleverd.
Wanneer er vooraf monsters zijn geleverd of wanneer er een nabestelling wordt gedaan voor extra tegels, kunnen wij u niet garanderen dat de nieuwe levering wordt gedaan vanuit dezelfde partij als de vorige levering.
De voorafgeleverde kleurmonsters dienen als een leidraad, er kunnen lichte variaties  ontstaan door het verschil in het basismateriaal.


U kunt onze  BoClip kliktegels ook eenvoudig en snel via onze webshop www.pvctegelshop.nl bestellen.


BoClip

BoClip

zwart

BoClip

BoClip

grijs

BoClip

BoClip

antraciet

Oppervlaktestructuren BoClip industrievloeren

BoClip kliktegels worden geleverd met 2 verschillende oppervlaktestructuren:

  • GL; licht gestructureerd
  • RL; boomschorsstructuur

U kunt onze  BoClip kliktegels ook eenvoudig en snel via onze webshop www.pvctegelshop.nl bestellen.
BoClip RL structuur

BoClip RL structuur

BoClip RL structuur

BoClip GL structuur

BoClip GL structuur

BoClip GL structuur

Installatie instructies Boclip

De BoClip kliktegels zijn snel en eenvoudig te plaatsen. Voor de plaatsing dient  de ondervloer gecontroleerd te worden op scheuren, gaten of andere beschadigingen. Deze dienen vooraf gerepareerd te worden.

In principe kunnen de Boclip kliktegels zonder volledige verlijming geplaatst worden.
Bij directe zonne-instraling of bij extreem hoge belastingen dient de vloer volledig verlijmd te worden.
De temperatuur in de te leggen ruimte dient tijdens het leggen en tot 24 uur voor aanvang van de legwerkzaamheden minstens 15 º C te zijn.
Om goed te acclimatiseren dienen de tegels minimaal 24 uur voor het plaatsen in de te leggen ruimte opgeslagen te worden.
Meet de ruimte zodanig uit dat het linker passtuk ongeveer even groot wordt als het rechtse passtuk (beide passtukken dienen minimaal 25 cm of meer te zijn), trek hier een smetlijn.
Doe dit zelfde boven en beneden, het kruispunt van de 2 smetlijnen is het uitgangspunt voor de eerste tegel.
Leg de rest van de tegels volgens onderstaand schema.
Klik de verbindingen m.b.v. een rubberhamer goed en stevig in elkaar.
Nadat alle hele tegels geplaatst zijn kunt u beginnen met het op maat maken van de  passtukken. Houdt hierbij rekening met een speling van 3-5 mm tussen de tegels en alle vaste punten ( wanden, machines etc.), dit is noodzakelijk aangezien het materiaal moet kunnen uitzetten en krimpen onder invloed van temperatuurschommelingen.
De BoClip tegels kunnen eenvoudig met een cirkel- of decoupeerzaag op maat gemaakt worden.
Monteer hierna indien gewenst de oploopstukken, kit de wand-en randaansluitingen af of werk de aansluitingen met een plint af.

Leginstructies pvc kliktegels

Belangrijk om te weten:

Wanneer worden BoClip tegels gelijmd?
Het BoClip vloersysteem  kan onder normale omstandigheden op vrijwel alle dragende ondervloeren gelegd worden. Het grote voordeel is dat dit, met uitzondering van onderstaande gevallen, gedaan kan worden zonder lijm.
De vloer dient wel gelijmd te worden:
1.       Wanneer de BoClip vloer wordt blootgesteld aan direct zonlicht/ brandende zon/ hoge temperaturen.
2.       Wanneer de BoClip vloer hoge dynamische puntbelasting moet ondergaan door bijvoorbeeld:

  • Heftrucks, vorkheftrucks of elektrische heftrucks
  • Heftrucks met stalen of nylon banden
  •  3-wiel heftruck met een zwenkwiel
  •  afhankelijk van de bestaande ondervloer, de soort banden (kleine of grote banden, harde banden, luchtbanden enz.) en  de soort vracht.

3.       Bronnen van externe hitte: kunnen de vloeren sterk verwarmen of zelfs vervormen. Om deze problemen te voorkomen wordt aanbevolen om de tegels op de gebieden van externe hitte volledig vast te lijmen aan de ondergrond.
4.       Wanneer extreem veel mensen of grote menigten over de vloer heen lopen, bijvoorbeeld op stations of vluchthavens. 
5.       Wanneer er gewerkt wordt in een zware industriële omgeving.
Deze lijst met voorbeelden, waarbij de tegels volledig op de ondervloer gelijmd dienen te worden, is geen volledige lijst waar rechten aan ontleend kunnen worden. In veel gevallen is het niet nodig om de vloer volledig te lijmen of te fixeren. In twijfelgevallen kunt u contact met ons opnemen per telefoon via 045-5322277 of per email

Weekmaker-migratie: het kan voorkomen dat bepaalde wielen of banden vlekken in de vloer veroorzaken die niet meer te verwijderen zijn. Deze vlekken worden veroorzaakt door een chemische reactie tussen de weekmakers (veelal gebruikt in rubberproducten) en het PVC dat in de vloeren verwerkt is. De vlek is geel/bruin en is meestal niet zichtbaar op donkergrijze (antraciet)  of zwarte vloertegels. Er zijn speciale verzegelingen die dit probleem tegengaan. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld Dr. Schutz  gebruiken.
Voor ruimtes zoals auto-, motor-, of fietstentoonstellingen, werkplaatsen, garages enz. raden wij u aan om te kiezen voor een donkergrijze (antraciete) of zwarte tegels of een onderlegstrook waar de voertuigen gepresenteerd zullen worden.
Als alternatief kunt u onder de banden ook plaat van plexiglas, traanplaat of hout gebruiken, zodat u geen verdere rekening hoeft te houden met de kleur van de vloer.

Voor het gebruik in kapperszaken: na het leggen kan de vloer verzegeld worden met Dr. Schutz PU Anticolor.

Bij gebruik met dieren: hierbij geldt hetzelfde als boven beschreven

Water-/vloeistofdicht: het in elkaar grijpende systeem van BoLock is ‘poetswaterdicht.’

Speciale afwerkingen voor antistatische, ESD en antibacteriële- en antimicrobiëlewerkruimten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

BoClip PVC- vloerensysteem is alleen geschikt voor binnengebruik. 

Partij controle voor de kleurlevering,  kleurpatronen, nabestellingen etc.: BoFloor bv is niet in staat om voor iedere levering een 100% kleurovereenstemming te verzekeren. Iedere afzonderlijke bestelling wordt uiteraard vanuit dezelfde partij geleverd. Wanneer er vooraf monsters zijn geleverd of wanneer er een nabestelling wordt gedaan voor extra tegels, kunnen wij u niet garanderen dat de nieuwe levering wordt gedaan vanuit dezelfde partij als de vorige levering. De voorafgeleverde kleurpatronen dienen als een gids, daar er lichte variaties kunnen ontstaan door het verschil in materiaal.

Uitzetten/krimpen: BoClip tegels kunnen uitzetten of krimpen ten gevolge van temperatuurverschillen. Dit is een normaal kenmerk van PVC.

Wanneer u vragen heeft aarzel dan niet en neem direct contact met ons op!


U kunt onze  BoClip kliktegels ook eenvoudig en snel via onze webshop www.pvctegelshop.nl bestellen.


Toepassingen BoClip

De BoClip PVC vloeren zijn toepasbaar op locaties waar er echt hoge eisen aan de vloer gesteld worden en daardoor voor praktische alle locaties geschikt; van een privé garage tot aan industriesector
De Bolock klikvloeren kunnen gebruikt worden in veel verschillende sectoren zoals produktiebedrijven, kantoren, winkels, beursstands, shop-in-shop presentaties, kinderdagverblijven, scholen,  garages, oldtimer-werkplaatsen, fitnessruimtes, hobbyruimtes, kinderdagverblijven, showrooms, standbouw, tentoonstellingen of op tijdelijke locaties. 
Bekijk hier hoe tegels die niet verlijmd zijn zich gedragen bij een zware belasting:


U kunt onze  BoClip kliktegels ook eenvoudig en snel via onze webshop www.pvctegelshop.nl bestellen.


BoClip

BoClip

industrievloer

BoClip

BoClip

bedrijfsvloer

BoClip

BoClip

werkplaatsvloer

Waarom alternatieven vloeren overwegen?

  • Waarom PVC Industrievloeren. De sterke opkomst van de pvc vloeren als industrievloer,...